Gyan Hi Gyan General Knowledge Part-2
1. Q: Which country has only 40 minutes of night? 
 Answer -  Norway is also called the Country of Midnight because it is a country with only 40 minutes of night!
2.Q: Which country in the world has no farming? 
Answer -  Singapore is the only country in the world where there is not a single field!
3.Q: Why is it floating in the water even though the ice is very hard? 
 Answer -  The reason for floating in ice water is its density!
4. Q: What are the things that burn in water? 
  Answer -  "Sodium" is something that burns in water too!
5. Q: - Who developed COVID19 2-DG? 
  Answer -  Anti-COVID-19 drugs have been developed jointly by Atomic Medicine and Allied Sciences (INMAS), DRDO and Dr Reddy's Laboratory (DRL) in Hyderabad. 
6. Q: Which US president has been chosen as Facebook? 
 Answer -  Donald Trump!
7. Q: When is World Red Cross Day celebrated? 
  Answer -  World Red Cross Day 2021 is celebrated on May 8!
8. Question - What is Currency chest? 
  Answer -  A currency chest is a depositor of the Reserve Bank of India with all the additional funds used for banks and ATMs!
9. Q: What is petrol in Hindi? 
  Answer -  Polar gold!
10. Q:  Which country shares the longest border with India? 
  Answer -  Bangladesh shares the longest border with India, which is 4096 km!
Author-Deepak Kumar Hota
Facebook link-https://www.facebook.com/Deepakhota18
Insta link-https://www.instagram.com/deepak_hota18/?igshid=1jxk0wkl6fevg
Twitter link-https://twitter.com/deepakhota18?s=08
 



 
 
 
 
 
